30/
06

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΕΒΓΕ 2020 / ΝΕΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Για 8η συνεχή χρονιά η Σχολή Βακαλό στηρίζει τους νέους δημιουργούς στον χώρο του design και απονέμει μια ολική υποτροφία (αξίας 8.000€) για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Οπτικής Επικοινωνίας (ΜΑ in Visual Communication) στον νικητή της κατηγορίας “Νέοι Δημιουργοί” των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ 2020).

Η φετινή τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 10 Ιουνίου και νικητής της κατηγορίας αναδείχθηκε ο απόφοιτος και ήδη υπότροφος της Σχολής μας Κίμων Λαδονικόλας, τον οποίο και συγχαίρουμε για το εξαιρετικό του portfolio. Ο Κίμων κατάφερε μάλιστα να αποσπάσει ακόμα ένα βραβείο ΕΒΓΕ για την Πειραματική Εργασία του “Βλέματα”.

Δεύτερος νικητής στην κατηγορία των Νέων Δημιουργών αναδείχθηκε ο επίσης απόφοιτος και υπότροφος της Σχολής μας Φοίβος Λάμπρου, ενώ τρίτος νικητής ο Αθανάσιος Κατσουγιάννης, σπουδαστής του τμήματος Γραφιστικής του Παν.Δυτ. Αττικής, τους οποίους επίσης συγχαίρουμε.

Η παρουσία αποφοίτων αλλά και καθηγητών της Σχολής μας στα ΕΒΓΕ ήταν για ακόμα μια χρονιά αισθητή, με το δημιουργικό γραφείο G Design Studio των Μιχάλη Γεωργίου (υπεύθυνος του τμήματος Graphic Design της Σχολής Βακαλό) και Δημήτρη Στεφανίδη (καθηγητής στον τομέα Graphic Design), να λαμβάνει συνολικά 12 διακρίσεις, μεταξύ των οποίων 1 μεγάλο ΕΒΓΕ, 4 βραβεία ΕΒΓΕ και 7 επαίνους σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες.

Επίσης, η απόφοιτός μας Karina Shabanova έλαβε έπαινο στην κατηγορία “Κατάλογος Καλλιτεχνών” για το έργο της ephemeral | traces.