ΕΓΚΑ
ΤΑΣΤΑ
ΣΕΙΣ

Η ΣΧΟΛΗ
ΒΑΚΑΛΟ

Η Σχολή Βακαλό βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στη βόρεια πλευρά του Λυκαβηττού, προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ένα σχολείο εφαρμοσμένων εικαστικών τεχνών στην πιο κατάλληλη θέση: ανάμεσα στην ηρεμία του καταπράσινου λόφου και στους γρήγορους ρυθμούς της μεγαλούπολης. Στεγάζεται σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αυστηρών εκπαιδευτικών προδιαγραφών, και χώρους ειδικά διαμορφωμένους για εξειδικευμένες δραστηριότητες και εργασίες.


ΕΓΚΑΤΑ-
ΣΤΑΣΕΙΣ

Λάμπρου Κατσώνη 26
Τα κεντρικά διδακτήρια και οι διοικητικές υπηρεσίες βρίσκονται στο εξαώροφο ιδιόκτητο κτήριο, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Τίμο Μίσιο, στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 26. Το κτήριο, με κύριο χαρακτηριστικό το «εμφανές μπετό», διαθέτει σε κάθε όροφο μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας για τα εργαστηριακά μαθήματα εξοπλισμένες ανάλογα με τη χρήση τους με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, τηλεοράσεις, videoprojectors και οθόνες προβολής. Από το 2015, στο 2ο όροφο στεγάζεται επίσης η βιβλιοθήκη με μια συλλογή 5000 βιβλίων και 100 τίτλων περιοδικών, ηλεκτρονικούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, ταμπλέτες σχεδίασης Α4, εκτυπωτές και scanner. Όλο το κτήριο διαθέτει ασύρματο ίντερνετ για τους σπουδαστές και τους επισκέπτες ενώ στο αμφιθέατρο του 1ου ορόφου, εκτός από τον εξοπλισμό για τη διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων και τη διεξαγωγή εκδηλώσεων της Σχολής, υπάρχει πλήρης οπτικοακουστικός εξοπλισμός για προβολή ταινιών. 
Οι διοικητικές υπηρεσίες, η Γραμματεία και τα γραφεία των καθηγητών βρίσκονται στον 6ο όροφο. Το κεντρικό κτήριο διαθέτει επίσης κυλικείο, εκθεσιακούς χώρους και αίθριο.

Λάμπρου Κατσώνη 40
Λίγο πιο κάτω, στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 40, λειτουργεί το εργαστήριο Ψηφιακού Design που φιλοξενεί μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος και του μονοετούς εργαστηρίου Κόμικς. Διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και οθόνες τελευταίας τεχνολογίας, videoprojectors, εκτυπωτές, scanner και ίντερνετ. Επίσης, στο κτήριο αυτό λειτουργεί και το μονοετές εργαστήριο Ζωγραφικής – Εικαστικών Τεχνών. 

Όλες οι εγκαταστάσεις είναι προσβάσιμες σε AMEA, έχουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας, ενώ κάθε εργαστήριο διαθέτει φαρμακευτικό εξοπλισμό.


1a_IMG_0843
1b_IMG_0404
1c_IMG_0144

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Στην πλαγιά του Λυκαβηττού, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, η Σχολή απέχει σχετικά μικρή απόσταση από το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τις σημαντικότερες αίθουσες τέχνης, τους κεντρικούς κινηματογράφους και τα θέατρα, καθώς και από την περιοχή των βιβλιοπωλείων, που εκτείνεται από τη Νομική Σχολή μέχρι το Πολυτεχνείο. Η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις είναι εύκολη, αφού πολύ κοντά, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, υπάρχουν στάσεις αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, σε απόσταση 7 λεπτών με τα πόδια βρίσκεται ο σταθμός «Αμπελόκηποι» της γραμμής νούμερο 3 του μετρό.


2a_IMG_0649
2b_IMG_6076
2c_IMG_0854