03/
09

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ “ΕΛΕΝΗ ΒΑΚΑΛΟ” – OPEN HOUSE ATHENS 2021

Εφέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της Ελένης Βακαλό, σημαντικής ποιήτριας, ιστορικού της τέχνης, τεχνοκριτικού και εκ των ιδρυτών της Σχολής Βακαλό. Για να τιμήσει αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στη Σχολή, η Διεύθυνση αποφάσισε να απονείμει την υποτροφία που φέρει το όνομά της.

Η υποτροφία χορηγείται κατόπιν διαγωνισμού στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Open House Athens 2021, και αφορά τις προπτυχιακές σπουδές της Σχολής σε μία από τις παρεχόμενες ειδικότητες. Σε πρώτο στάδιο καλύπτει τα δίδακτρα του Α’ Έτους (7.000€), ενώ είναι δυνατό να επεκταθεί και για τα Έτη Β’ και Γ’ (έως 19.000€), υπό την προϋπόθεση της διατήρησης ενός υψηλού βαθμολογικού προφίλ.

Τα πορτφόλιο τα οποία υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα τομέων και εφαρμογών του Design, και στην πλειονότητά τους ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Η τριμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από δύο εκπροσώπους της Σχολής Βακαλό και έναν εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής του Open House Athens, εξέτασε τις υποβληθείσες εργασίες και αποφάσισε να απονείμει την υποτροφία “Ελένη Βακαλό” στον Iωάννη Χαριτίδη.

Ευχόμαστε στον υπότροφό μας καλή αρχή στις σπουδές του, και ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και συμμετείχαν στον διαγωνισμό.