08/
09

ΒΑΚΑΛΟ / INTERWEAVE: ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Σε μια δυναμική και συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά όπως αυτή του Design, η Σχολή Βακαλό επιδιώκει διαφόρων μορφών συνεργασίες με εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς που έχουν να επιδείξουν ένα σημαντικό, πρωτοποριακό έργο. Ένας από τους στόχους, είναι η άμεση και ουσιαστική επαφή των σπουδαστών/τριών με το επαγγελματικό περιβάλλον.

Τη χρονιά που πέρασε, ο τομέας του Digital Design προχώρησε σε μια νέα στρατηγική σύμπραξη με την εταιρεία διαδραστικού μάρκετινγκ INTERWEAVE – με διεθνή επαγγελματική δραστηριότητα, γραφεία στο Λονδίνο και την Αθήνα, και μία από τις πλέον αναγνωρισμένες στο χώρο της. Την πρωτοβουλία είχε η υπεύθυνη του Τομέα, κ. Χρύσα Γκάγκωση, ενώ από την πλευρά της εταιρείας καθοριστικό ρόλο είχε η κ. Σίσσυ Λοκοβίτη, Head of Design της INTERWEAVE και Art Director του DEUS.studio (production studio and creativity hub), και παλαιά απόφοιτη της Σχολής.

Αυτή η νέα, δημιουργική συνεργασία εγκαινιάστηκε με ένα workshop συνολικής διάρκειας τριών ημερών, μέρος του προγράμματος του Β’ Έτους της ειδικότητας Digital Design, αποτελούμενο από τρεις επιμέρους (διακριτές) φάσεις:
– Αρχικά, οι σπουδαστές/άστριες, σε συνεργασία με senior στελέχη της εταιρείας, εκτέθηκαν σε μια σειρά από έργα της INTERWEAVE, και, παράλληλα, στη μεθοδολογία εργασίας που υιοθετήθηκε για την υλοποίηση τους (learn and observe)
– Στη συνέχεια, οργανωμένοι σε επιμέρους ομάδες, παρέλαβαν πραγματικά briefs, και με την καθοδήγηση των στελεχών της εταιρείας, δούλεψαν συλλογικά πάνω σε αυτά (collaborative creative design)
– Τέλος, επεξεργάστηκαν ατομικά έργα επί των briefs, αξιοποιώντας δημιουργικά και τα αποτελέσματα της συνεργατικής δουλειάς που είχε προηγηθεί – τα οποία και παρουσίασαν οι ίδιοι οι σπουδαστές/άστριες στα στελέχη της εταιρείας, λαμβάνοντας σχόλια και παρατηρήσεις για την αναβάθμιση της πρότασής τους (make and present), αποκτώντας έτσι πολύτιμη εμπειρία αναφορικά τόσο με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας όσο και της αξιολόγησης του αποτελέσματος.

Αναπόσπαστο κομμάτι, και ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος της εν λόγω συνεργασίας, αποτελεί και η επιλογή ενός σπουδαστή/στριας για πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης (paid internship) στην INTERWEAVE: Έπειτα από την αναλυτική επεξεργασία και τελική αξιολόγηση των έργων των σπουδαστών, και λαμβάνοντας υπόψιν και τις εισηγήσεις της υπεύθυνης του τομέα, κ. Γκάγκωση, η INTERWEAVE επέλεξε έναν σπουδαστή για πρακτική άσκηση και ένταξή του στο Design Department της, δίνοντάς του την ευκαιρία, να αποκτήσει ήδη από το δεύτερο έτος των σπουδών του, μια μοναδική εργασιακή εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους υπεύθυνους της εταιρείας για τη θετική ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας για συνεργασία, καθώς και τον χρόνο και την ενέργεια που διέθεσαν με περίσσιο ενθουσιασμό στους σπουδαστές/στριες μας.

Το τριετές πρόγραμμα Digital Design της Σχολής Βακαλό αποτελεί το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα Bachelor σε αυτή την ειδικότητα, το οποίο είναι επικυρωμένο από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby.