22/
04

ΒΑΚΑΛΟ GOES TO NEW YORK

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος οργανώνουμε  εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος ταξίδια στο εξωτερικό με σκοπό να γνωρίσουν οι σπουδαστές μας διαφορετικές κουλτούρες, και να εξοικειωθούν με το κομμάτι της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής προσέγγισης του design και των τεχνών σε διαφορετικά σημεία του κόσμου.

Γι’ αυτό το σκοπό, από τις 18/3 – 25/3 πραγματοποιήθηκε ταξίδι στην πόλη της Νέας Υόρκης. Συμμετείχαν σπουδαστές και από τις τρεις ειδικότητες της Σχολής μας (interior, graphic, digital design).

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα Μουσεία: Metropolitan Museum, MoMa, Μουσείο της Morgan Library, Whitney Museum, Guggenheim Museum, Metropolitan Cloisters.

Εκτός από τα σημαντικά έργα τέχνης που υπάρχουν σε αυτά τα Μουσεία και έχουν παρουσιαστεί εκτενώς στο μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής μας, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δουν και αντικείμενα – έργα εφαρμοσμένων τεχνών, από τον τομέα του graphic, product, interior και digital design.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν εμβληματικά κτίρια, τα οποία έχουν καταγραφεί στην νεότερη ιστορία της αρχιτεκτονικής, καθώς και εξαιρετικά έργα αρχιτεκτονικής τοπίου και αρχιτεκτονικής- interior design, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί την τελευταία πενταετία στην μητρόπολη της Νέας Υόρκης: το πάρκο Little Island (Heatherwick Studio + MNLA), τη νέα βιβλιοθήκη Queens Public Library at Hunters Point (Steven Holl Architects). Επισκέψεις έγιναν και στους ουρανοξύστες: 56 Leonard Street (Herzog & de Meuron), Steinway Tower/ 111 West 57th Street (SHoP Architects), Rolex headquarters (David Chipperfield Architects).

Οι επισκέψεις στο αρχιτεκτονικό γραφείο Steven Holl Architects και στο δημιουργικό γραφείο MBLM agency, πρόσφεραν τη δυνατότητα στους σπουδαστές να δουν από κοντά τον τρόπο που δουλεύουν οι συνεργάτες τόσο σημαντικών γραφείων, σε μια άλλη ήπειρο και με απεύθυνση στην παγκόσμια αγορά του design.

H επίσκεψη στο Columbia University, καθώς και στο νέο Manhattanville campus του Πανεπιστημίου, έδωσε στους σπουδαστές μια καλή αίσθηση για την εκπαιδευτική αντίληψη στις ΗΠΑ.

Στον ελεύθερο χρόνο τους είχαν τη δυνατότητα να δουν παραστάσεις στο Broadway, να παρακολουθήσουν συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής και αγώνες μπάσκετ – NBA.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία του Μανώλη Ηλιάκη, υπ. Τομέα Interior Design, του Αλέξανδρου Κοκκόλα, καθηγητή του τομέα Graphic Design και της Αγγελίνας Δριμαροπούλου, Project Coordinator της Σχολής.