ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

28/
08

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “IS DESIGN SET IN STONE?”

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η εξοικείωση των νέων σχεδιαστών με το μάρμαρο, τις ιδιότητες και τις ποικίλες εφαρμοστικές δυνατότητές του.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον Ιωάννη Μάκκα (Γ Έτος), ο οποίος αξιοποίησε τις ακουστικές ιδιότητες του μαρμάρου στον σχεδιασμό ενός φορητού ηχείου για smartphone, το δεύτερο βραβείο απέσπασε η Μαρία Κωτσέλη (Γ Έτος) για τη μελέτη ενός φωτιστικού βασισμένου στην ιδέα ενός χρηστικού αντικειμένου γλυπτικής αντίληψης, και το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην Στέλλα-Ιώ Πασιπουλαρίδη (Γ Έτος), η οποία σχεδίασε ένα επιτοίχιο ημικυκλικό κομοδίνο με φωτισμό. Τον πρώτο έπαινο μοιράστηκαν οι Μαρία Φουστέρη (Β Έτος) και Κωνσταντίνος Κοντογιάννης (Β Έτος), τον δεύτερο έπαινο πήρε ο Δημήτρης Πλαγεράς (Γ Έτος), ενώ ο τρίτος έπαινος απονεμήθηκε στη Κατερίνα Σελμασλή (Γ Έτος). Η εταιρεία προχώρησε στην κατασκευή των έργων που βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό. Εκτενής αναφορά γίνεται στο περιοδικό «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» (τεύχος 199, Αύγουστος 2015, ek-mag.com).

Τα αντικείμενα εκτίθενται στον εκθεσιακό χώρο της Σχολής από 24 Ιουνίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2015, και στη συνέχεια θα βρίσκονται στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας “Μάρμαρα Π. Πνευματικός” (34ο χλμ Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου).