09/
01

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ COMICS ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΚΑΛΟ

Με αφορμή τη συμμετοχή στο συνέδριο AthensCon, η Σχολή εξέδωσε σε εκατό αριθμημένα αντίτυπα ένα συλλεκτικό τομίδιο με επιλεγμένα έργα αποφοίτων του Εργαστηρίου Κόμικς από τα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του.

Στις 82 σελίδες αυτής της ειδικής έκδοσης παρουσιάζονται πλήρεις ιστορίες και προσχεδιακό υλικό (work in progress) του Νίκου Σκαλίζου, της Έλενας Κάζη, της Ειρήνης Δεμέστιχα, της Kristel Pent, του Νίκου Στεφαδούρου, της Λένας Φιλιππούση, του Θεόδωρου Οικονόμου και του Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου.

Τα έργα, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και προβληματισμών, είναι ενδεικτικά της διπλής φύσης του κόμικς ως ποιοτικής διασκέδασης και σοβαρής καλλιτεχνικής αναζήτησης-έκφρασης, ενώ συγχρόνως δίνουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα της δημιουργικής δουλειάς που γίνεται στο Εργαστήριο Κόμικς της Βακαλό.

Πέντε αντίτυπα της συλλεκτικής έκδοσης κλήρωσε η Σχολή σε ισάριθμους επισκέπτες του AthensCon, στους οποίους έδωσε επιπλέον τη δυνατότητα να γνωρίσουν «εκ των έσω» το Εργαστήριο Κόμικς, παρακολουθώντας τα μαθήματα μιας ημέρας. Οι τυχεροί είναι οι Γιάννης Αντωνόπουλος, Ερμής Βερελιανάκης, Αλκιβιάδης Ζούκας, Μιχάλης Κατακαλέας και Φωτεινή Πασχαλίδου.