21/
10

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ YAVA FITNESS CENTER ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ

Η Σχολή Βακαλό, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας της, επιδιώκει την άμεση σύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τις πραγματικές συνθήκες του επαγγέλματος του designer. Η επιδίωξη αυτή υλοποιείται, μεταξύ άλλων, και μέσω των συχνών συνεργασιών που έχει με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, για την εκπόνηση πραγματικών έργων τα οποία αναπτύσσονται ως θέματα εργασιών στα κατάλληλα μαθήματα.

Η τελευταία συνεργασία του περασμένου ακαδημαϊκού έτους (2019-2020) ήταν με το γυμναστήριο YAVA Fitness Center του Νέου Ψυχικού, οι υπεύθυνοι του οποίου ήθελαν να αναδιαμορφώσουν τη reception και τον χώρο αναμονής του κτηρίου, καθώς και τον ιδιωτικό χώρο του personal training του τρίτου ορόφου. Το θέμα τέθηκε ως εργασία στα μαθήματα “Αρχιτεκτονική Σύνθεση”, “Product Design & Φωτισμός” και “Σχεδιαστικά Προγράμματα Αρχιτεκτονικής”, υπό την καθοδήγηση του υπευθύνου της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου, καθηγητή Μανώλη Ηλιάκη και της καθηγήτριας Κωνσταντίνας Μπερταχά.

Τα ζητούμενα για τον χώρο του personal training ήταν να δημιουργείται η αίσθηση της ηρεμίας και να βοηθείται ο/η ασκούμενος/η να αφοσιωθεί χωρίς περισπασμούς στο προσωπικό του πρόγραμμα και στην άσκηση. Για τους χώρους της reception και της αναμονής έπρεπε να δημιουργείται μια ευχάριστη, φιλική ατμόσφαιρα, οι επισκέπτες να παρακινούνται σε κινητικές δραστηριότητες, συνολικά δε να υπάρχει η απαραίτητη αισθητική και χρωματική εναρμόνιση με το concept και την οπτική ταυτότητα των γυμναστηρίων YAVA.

Οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές αντιμετώπισαν με μεγάλο ενδιαφέρον το project και πρότειναν από πολύ ενδιαφέρουσες έως εξαιρετικές ιδέες. Η πρόταση που διακρίθηκε για τον χώρο του personal training ήταν της ομάδας των Ε. Βαλαμβάνου, Χ. Παπαδημητρίου, Κ. Τσιώλη και Π. Χαρίτου, η οποία, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γυμναστηρίων YAVA, εκτός της αρτιότητάς της, παρουσιάστηκε με εντυπωσιακό τρόπο μέσω ολοκληρωμένων σχεδίων και κατασκευαστικών λεπτομερειών, ενώ για τον χώρο της reception διακρίθηκε η πρόταση της Κ. Γρυσμπολάκη, η συνθετική ιδέα της οποίας κρίθηκε ότι ήταν καινοτόμα και εξέφραζε με ιδιαίτερο τρόπο την ταυτότητα των γυμναστηρίων.

Η Διεύθυνση της Σχολής μας ευχαριστεί τους υπευθύνους του YAVA Fitness Center Νέου Ψυχικού για την πρόσκληση που μας απεύθυναν καθώς και για την άψογη συνεργασία, και συγχαίρει τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές, των οποίων οι προτάσεις διακρίθηκαν, καθώς και τους Μανώλη Ηλιάκη και Κωνσταντίνα Μπερταχά, για το εξαιρετικό συνεργατικό αποτέλεσμα που πέτυχαν στο πλαίσιο των μαθημάτων τους.