25/
08

ΙΚΕΑ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΑΚΑΛΟ

Με το έργο “Provocative Room Set Inspiration” ολοκληρώθηκε στις 19 Μαΐου 2017, η πρώτη δημιουργική συνεργασία της ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, με τη Σχολή Βακαλό. Πρόκειται για την υλοποίηση μιας ιδέας, τα θεμέλια της οποίας τέθηκαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2016, όταν συναντήθηκαν οι δύο πλευρές και συζήτησαν τις δυνατότητες που μπορούν να προκύψουν από την κοινή τους πορεία.

Με την καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή της Σχολής Βακαλό, αρχιτέκτονα και Spatial Designer, Μανώλη Ηλιάκη, και τη σημαντική υποστήριξη της καθηγήτριας Interior Designer, Κωνσταντίνας Μπερταχά, 12 δευτεροετείς σπουδαστές του τριετούς προγράμματος Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου (Bachelor of Arts in Interior Design) της Σχολής Βακαλό, εργάστηκαν στη σχεδίαση και δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου (room set) υπνοδωματίου ΙΚΕΑ, που θα διέφερε από αυτά που το περιβάλλουν και θα ξεχώριζε με την απροσδόκητη εμφάνιση και προσέγγισή του.

Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων “Αρχιτεκτονική Σύνθεση” και του μαθήματος “Product Design I – Φωτισμός Ι” και ολοκληρώθηκε μέσα σε 4 μήνες (2/2017-5/2017), με τη βαθμολόγηση των σπουδαστών και την παρουσίαση των ιδεών στους εκπροσώπους της ΙΚΕΑ σε δύο φάσεις.

Η ομάδα που προκρίθηκε, που αποτελείται από τους Βάθη Δέσποινα, Βιτζηλαίου Άννα και Τσιμπούρα Χάρη, είδε την ιδέα της να υλοποιείται στο κατάστημα Κηφισός. Όσοι επισκεφθούν το κατάστημα Κηφισός έως τη 1/9/2017 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό δωμάτιο, διαφορετικής λογικής και αισθητικής που χάρη στην υπογραφή της ομάδας Βακαλό θα προσδώσει νέα οπτική στον χώρο των υπνοδωματίων.