09/
01

Η ΒΑΚΑΛΟ ΣΤΟ ATHENSCON 2016

Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε τον Δεκέμβριο το συνέδριο κόμικς AthensCon. Η Βακαλό συμμετείχε και εφέτος με δικό της περίπτερο, εκθέτοντας έργα από το Εργαστήριο Κόμικς και δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να συζητήσουν με τον υπεύθυνο καθηγητή και εικονογράφο Νίκο Κούτση, καθώς και να δουν μια μικρή έκθεση figurines του Μιχάλη Κοντράρου, υπευθύνου του Εργαστηρίου Γλυπτικής Μινιατούρας, που εγκαινιάζει η Σχολή λίαν προσεχώς.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο συνέδριο, η Βακαλό διοργάνωσε το ανοιχτό workshop του Νίκου Κούτση “Human Anatomy Master Class”, μια εισαγωγή στις βασικές αρχές της ανατομίας και του σχεδιασμού χαρακτήρων, ενώ από κοινού με τους υπευθύνους του AthensCon συνδιοργάνωσε τον διαγωνισμό “AthensCon photo contest by Vakalo & Nikon”, με θέμα φωτογραφίες από το χώρο του συνεδρίου, και έπαθλα μία υποτροφία για το μονοετές Εργαστήριο Φωτογραφίας και φωτογραφικό εξοπλισμό.

Οι επισκέπτες είχαν, επιπλέον, τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στην κλήρωση πέντε αντιτύπων της συλλεκτικής έκδοσης κόμικς της Σχολής και του δικαιώματος παρακολούθησης του Εργαστηρίου Κόμικς για μία ημέρα, ενώ ορισμένες ώρες μπορούσαν να δουν από κοντά και επί το έργον τους αποφοίτους του Εργαστηρίου Γιώργο Κωνσταντόπουλο, Αλεξία Λουγιάκη, Kristel Pent, Νίκο Σκαλίζο, Νίκο Στεφαδούρος και Λένα Φιλιππούση να (αυτό)σχεδιάζουν με παραδοσιακά υλικά και με τη χρήση του manga studio.

Τις δύο ημέρες του συνεδρίου στο περίπτερο της Βακαλό βρίσκονταν, εκτός από τον Ν. Κούτση, ο Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Γουναρίδης, το Τμήμα Επικοινωνίας της Σχολής, Γιώργος Γεωργούλας και Έυη Καπέλη, και ο Χρήστος Γκόγκας από τη Διοικητική Υποστήριξη.