19/
02

ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ

Δεν είναι τυχαίο που η απονομή των πτυχίων, ειδικά στα πανεπιστήμια, παίρνει ένα τελετουργικό χαρακτήρα. Όπως κάθε τελετή, έτσι και αυτή σηματοδοτεί συμβολικά το πέρασμα από ένα στάδιο της ζωής σε ένα επόμενο. Με άλλα λόγια, είναι μια γιορτή αποχαιρετισμού που κοιτάζει προς το μέλλον.

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Ερευνητικού Κέντρου “Δημόκριτος” η 18η τελετή απονομής των τίτλων Bachelor of Arts (Graphic Design / Interior Design) και Master of Arts (Visual Communication / Architectural Design) του Πανεπιστημίου του Derby στους αποφοίτους της Σχολής.

Από την πλευρά του βρετανικού Πανεπιστημίου παραβρέθηκαν η Πρύτανης κ. Κάθρυν Μίτσελ, ο Αντιπρύτανης κ. Ροντ Ντάμπροου-Μάρσαλ, ο Κοσμήτορας του Τομέα Τεχνών κ. Χιου Ντέηβις, η συντονίστρια του τμήματος Οπτικής Επικοινωνίας κ. Τρέισυ Τόμλινσον, και η Επ. Καθηγήτρια Δομημένου Περιβάλλοντος  Δρ. Ελένη Τρακαδά. Τη Σχολή Βακαλό εκπροσώπησαν ο Διευθυντής Σπουδών Δρ. Δανιήλ Γουναρίδης, ο Κοσμήτορας κ. Παντελής Τσάβαλος και οι Υπεύθυνοι των Τομέων της Γραφιστικής και της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου κ.κ. Μιχάλης Γεωργίου και Γιώργος Μπούφης. Το γενικό συντονισμό και την κεντρική παρουσίαση είχε, όπως κάθε χρόνο, ο Αν. Διευθυντής Σπουδών και Σύνδεσμος Βακαλό/Derby κ. Μίλτος Φραγκόπουλος.

 Η τελετή, πιστή στο βρετανικό τυπικό, ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των κ.κ. Κάθρυν Μίτσελ, Δ. Γουναρίδη, Π. Τσάβαλου, Μ. Γεωργίου, Γ. Μπούφη, και ολοκληρώθηκε με την απονομή των τίτλων του Πανεπιστημίου του Derby και του Κολλεγίου Βακαλό. Μετά το τέλος της επίσημης εκδήλωσης, απόφοιτοι, γονείς, φίλοι, καθηγητές, και τα μέλη της Διεύθυνσης και του διοικητικού προσωπικού, είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν σε χαλαρή πλέον ατμόσφαιρα, στο φουαγιέ του Ερευνητικού Κέντρου, συνοδεία εδεσμάτων.

Ιδιαίτερη στιγμή στη φετινή τελετή αποτέλεσε ο λόγος του τέως Κοσμήτορα της Βακαλό, ιστορικού της τέχνης κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων παρουσίας και προσφοράς του Δρ. Δανιήλ Γουναρίδη στη Σχολή. Με ένα ιδιαίτερα προσωπικό ύφος ο Γ. Παπαϊωάννου ανέτρεξε στην πολύχρονη συνεργασία και τη φιλική σχέση του με τον Δ. Γουναρίδη, εξαίροντας τις ποιότητές του ως καλλιτέχνη, δασκάλου και Διευθυντή της Βακαλό. Το κείμενο της ομιλίας “Λόγος προσωπικός για τον Δανιήλ Γουναρίδη” μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.