10/
03

ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ

Το πέρασμα από τη φοιτητική στην επαγγελματική ζωή είναι το πέρασμα από ένα κρίσιμο κατώφλι. Είναι ένα βήμα που αφήνει τον προστατευμένο, οικείο χώρο της μαθητείας για να πατήσει σε ένα πολυσύνθετο κόσμο που τον χαρακτηρίζουν το απρόβλεπτο, οι αντιθέσεις και οι εντάσεις. Συγχρόνως όμως είναι και ένα βήμα στην πραγματική ζωή, εκεί όπου υλοποιείται η δημιουργία, επιδιώκεται το όνειρο, παίρνει μορφή και ουσία η πρόοδος – η προσωπική και η συλλογική. Αυτό ακριβώς το πέρασμα είναι που υπογραμμίζει και γιορτάζει κάθε τελετή αποφοίτησης. Είναι μια στιγμή που το παρελθόν και το μέλλον συνυπάρχουν μέσα στον αποχαιρετισμό και την ελπίδα.

Η δέκατη ένατη τελετή απονομής των τίτλων Bachelor of Arts (Graphic Design / Interior Design) και Master of Arts (Visual Communication / Architectural Design) στους αποφοίτους της Σχολής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Ερευνητικού Κέντρου “Δημόκριτος”. Το Πανεπιστήμιο του Derby, που απονέμει τους τίτλους, εκπροσώπησαν ο Υπεύθυνος του Τομέα Art & Design κ. Ντέβιντ ΜακΓκρέιβι και η Συντονίστρια του Τμήματος Οπτικής Επικοινωνίας κ. Τρέισυ Τόμλινσον, ενώ από την πλευρά της Σχολής Βακαλό παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Σπουδών Δρ. Δανιήλ Γουναρίδης, ο Κοσμήτορας κ. Παντελής Τσάβαλος και οι Υπεύθυνοι των Τομέων της Γραφιστικής και της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου κ.κ. Μιχάλης Γεωργίου και Γιώργος Μπούφης. Υπεύθυνος για το συντονισμό και την παρουσίαση ήταν ο Αν. Διευθυντής Σπουδών και Σύνδεσμος Βακαλό/Derby κ. Μίλτος Φραγκόπουλος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δρ. Δ. Γουναρίδη και τους χαιρετισμούς των κκ. Ν. ΜακΓκρέιβι, Π. Τσάβαλου, Μ. Γεωργίου και Γ. Μπούφη, για να ολοκληρωθεί όπως πάντα με την απονομή των τίτλων του Πανεπιστημίου και της Σχολής. Την επίσημη τελετή ακολούθησε το χαλαρό κλείσιμο της εκδήλωσης στο φουαγιέ του Ερευνητικού Κέντρου, όπου απόφοιτοι, γονείς, φίλοι, καθηγητές και μέλη της Διεύθυνσης και του διοικητικού προσωπικού είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν, να αναπολήσουν κοινές στιγμές, αλλά και να ανανεώσουν ραντεβού.