06/
12

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΣΚΤ

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, το Β΄ έτος της Σχολής Βακαλό πραγματοποίησε επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη της Α.Σ.Κ.Τ. στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του ακαδημαϊκού έτους 2017‐18. Στόχος της επίσκεψης ήταν να φέρει τους σπουδαστές μας σε επαφή με την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα και να γνωρίσει ταυτόχρονα την αρχιτεκτονική δομή ενός τέτοιου χώρου.

Οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με τη βιβλιοθηκονόμο μας, κα Αγγελική Τσαντίλη, μίλησαν για την ιστορία, τη δομή και την οργάνωσή της και βοήθησαν τους σπουδαστές να εξοικειωθούν καλύτερα με τη χρήση της στο πλαίσιο της ερευνητικής τους δραστηριότητας. 

Ο καθηγητής της Σχολής, κος Μανώλης Ηλιάκης, πραγματοποίησε ξενάγηση αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος στο χώρο, μιλώντας για την αρχιτεκτονική ανακαίνιση του κτιρίου και την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο ερευνητικό κέντρο. Στην ξενάγηση μας συνόδευσε ο αρχιτέκτονας ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ανακαίνιση της βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ, κος Διονύσης Σοτοβίκης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά!

Ευχαριστούμε πολύ την ΑΣΚΤ για τη φιλοξενία.