ΕΚΘΕΣΕΙΣ

02/
02

ΜΑ15 ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Οι μεταπτυχιακές σπουδές της Βακαλό συμπλήρωσαν φέτος 15 χρόνια λειτουργίας. Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου άνοιξε στο κοινό η έκθεση “ΜΑ15”, με διπλωματικές εργασίες που έγιναν το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στα δύο προγράμματα Master of Arts, Visual Communication και Architectural Design.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν σύνθετα projects οπτικής επικοινωνίας και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, τα οποία εκτείνονταν σε ένα ευρύ θεματικό φάσμα, όπως εταιρική ταυτότητα, εικονογράφηση, web design, multimedia, θεωρία του design, μελέτη εκθεσιακού χώρου, αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, κ.ά.

Ο σκοπός αυτής της ετήσιας αναλυτικής έκθεσης των μεταπτυχιακών εργασιών είναι διπλός: αφενός παρουσιάζει με πληρότητα το εκπαιδευτικό έργο που πραγματοποιεί η Σχολή σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αφετέρου δίνει μια αντιπροσωπευτική εικόνα του σύγχρονου ελληνικού design, μέσα από έργα που διακρίνονται για την πρωτοτυπία, τη φαντασία τη λεπτομερή μελέτη τους.

Η έκθεση των μεταπτυχιακών σπουδαστών μας έχει καθιερωθεί ως σημαντική εκδήλωση στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design, και έτσι για μία ακόμη χρονιά συγκέντρωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον επαγγελματιών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και κριτικών.