08/
05

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Από τις 5 μέχρι τις 10 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο Βερολίνο με δευτεροετείς σπουδαστές από τους τομείς της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και της γραφιστικής. Το πρόγραμμα είχε ως κύριο σκοπό την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον μιας πολυτάραχης πόλης, όπως αυτό του Βερολίνου, επηρεάζει την ταυτότητα του δομημένου χώρου, μέσω της αρχιτεκτονικής, του design και της οπτικής επικοινωνίας.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε εμβληματικά κτήρια, όπως της Ολλανδικής πρεσβείας, σχεδιασμένο από τον Rem Koolhaas, τα οποία δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό υπό κανονικές συνθήκες. Εκτός από την επίσκεψη στο Θόλο του Reichstag, ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της πόλης, σχεδιασμένο από τον Norman Foster, έγινε ξενάγηση σε άλλους χώρους του κοινοβουλίου, στους οποίους φιλοξενούνται σημαντικά έργα τέχνης, και αποτελούν κατά μία έννοια αναπόσπαστο μέρος του κτηρίου.

Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις στο Εβραϊκό Μουσείο, στην Berlinische Galerie, στο Neues Museum, στο Hamburger Bahnhof, στο Otto Bock/Science Center Berlin, στην Εκκλησία της Αδελφοσύνης στην Bernauer str. κ.ά. Τέλος, οι επισκέψεις σε μικρά και μεγάλα δημιουργικά γραφεία βοήθησαν τους σπουδαστές να κατανοήσουν τον τρόπο που παράγονται έργα στον τομέα των εφαρμοσμένων εικαστικών τεχνών και της αρχιτεκτονικής στην περιοχή της κεντρικής Ευρώπης.