08/
06

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ / ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Χαρτιά Περράκης
To Φεβρουάριο 2019, οι σπουδαστές του τομέα Graphic Design του Β’ έτους της Σχολής μας επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος «Τεχνολογία Γραφιστικής» την εταιρεία «Χαρτιά Περράκης». Έγινε παρουσίαση συλλογών ειδικών χαρτιών και δόθηκε η δυνατότητα στους σπουδαστές να περιεργαστούν μεγάλο εύρος από εξαιρετικές τυπωμένες εφαρμογές τους.

Τυπογραφείο Κοντορούσης
Το Μάιο του 2019 το τυπογραφείο «Αφοί Κοντορούση» υποδέχτηκε τους σπουδαστές του Β’ έτους του τομέα Graphic Design, οι οποίοι στο πλαίσιο του μαθήματος «Τεχνολογία Γραφιστικής» έμαθαν τα μυστικά της διαδικασίας της εκτύπωσης offset.

Workshop μεταξοτυπίας
Το Μάιο του 2019 οι σπουδαστές του Β’ έτους του τομέα Graphic Design στο πλαίσιο του μαθήματος «Τεχνολογία Γραφιστικής» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν workshop μεταξοτυπίας από τον κ. Κωνσταντίνο Καράμπελα (Hardknox). Οι σπουδαστές είδαν από κοντά την προετοιμασία, αλλά και την εκτύπωση με τελάρο σε υφάσματα.

Μουσείο Ακρόπολης
Το Μάιο του 2019 πραγματοποιήθηκαν οι επισκέψεις και ξεναγήσεις του Α΄ έτους των προγραμμάτων Bachelor της Σχολής μας στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο ιστορικός τέχνης και κοσμήτορας της Σχολής Παντελής Τσάβαλος ανέλαβε την ξενάγηση στο Μουσείο και στα εκθέματά του, καθώς και τον συντονισμό των συζητήσεων πάνω στα πολλά, καίρια και ενδιαφέροντα θέματα που καλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των επισκέψεων. Οι ξεναγήσεις και οι συζητήσεις που έγιναν κατά την διάρκεια των πολύωρων αυτών επισκέψεων κάλυψαν ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων από θέματα κοινωνιολογικών και θρησκειολογικών προσεγγίσεων μέχρι τις ιστορικές, φορμαλιστικές και κτιριολογικές αναλύσεις που σχετίζονται με την τέχνη, την αρχιτεκτονική, την ιστορία, τον πολιτισμό, την πρόσληψη και την αξιοποίησή του.