ΔΡΩΜΕΝΑ

15/
05

Η ΒΑΚΑΛΟ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ OPEN HOUSE ATHENS 2015

Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, δωρεάν, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Η συμμετοχή της Σχολής Βακαλό
Το κεντρικό ιδιόκτητο κτίριο της Σχολής Βακαλό επιλέχθηκε από τους διοργανωτές ώστε να συμπεριληφθεί στο Open House Athens 2015 ως ένα σημείο της πόλης που παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Το κτίριο σχεδιάστηκε εξ αρχής ως εκπαιδευτήριο, ακολουθεί τη βασική αισθητική του μοντερνισμού (π.χ. χρήση του “γυμνού μπετόν”), η δε μελέτη και κατασκευαστική επίβλεψη έγινε από τον Τίμο Μίσιο, επί δεκαετίες μέλος της Διεύθυνσης της Σχολής και εκ των συνιδιοκτητών. Έτσι η Διεύθυνση της Σχολής αποφάσισε να αποτελέσει το Μέγα Χορηγό στην εκδήλωση Open House Athens.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει 2 παράλληλες δράσεις στις 16 και 17 Μαΐου, οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Open House Athens, το Workshop Folding and Design και τη Διάλεξη Ιστορίας της Τέχνης.