ΔΡΩΜΕΝΑ

10/
12

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΦΙΣΩΝ CZECHIMAGE

Οι αφίσες του δευτεροετή σπουδαστή μας Γιώργου Κουλούρη ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία τους στο διαγωνισμό με τίτλο “CzechImage” που διοργάνωσε το Τσέχικο Κέντρο, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους δύο νικητές που βραβεύθηκαν με το πρώτο έπαθλο. Το πρώτο βραβείο κέρδισε επίσης ο Σταύρος Πανέρας, σπουδαστής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Οι δύο σπουδαστές ταξίδεψαν στην χριστουγεννιάτικα στολισμένη Πράγα, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων επίσκεψη και στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βοημίας στο Plzen. Το κόστος του ταξιδίου καλύφθηκε από το Τσέχικο Κέντρο.

Το θέμα του διαγωνισμού: Ποια είναι η γνώμη των νέων της Ελλάδας για την Τσεχία; Απαντήσεις στο ερώτημα κλήθηκαν να δώσουν σπουδαστές και απόφοιτοι σχολών design και καλλιτεχνικών σπουδών στην Ελλάδα, με τον σχεδιασμό αφισών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τσεχοσλοβακίας. Οι καλύτερες αφίσες παρουσιάστηκαν στον πολυχώρο Trii Art Hub στις 15 Νοεμβρίου 2019. Στην έκθεση διακρίθηκαν επίσης οι σπουδαστές μας Φιοράλντα Τζάτζο και Νεφέλη Μαγγίνα.

Φωτογραφία: Τσεχικό Κέντρο Αθήνα