11/
05

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ “OPEN YOUR PORTFOLIO”

Η Σχολή Βακαλό συμμετείχε για ακόμα μια χρονιά στο Open House Athens 2018 με τη διοργάνωση του διαγωνισμού “Open your portfolio” και την απονομή υποτροφιών για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου (ΜΑ Architectural Design), υποστηρίζοντας για πολλοστή φορά τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, αλλά και το επαγγελματικό κύρος της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου.

Μάλιστα, ο φετινός διαγωνισμός συνοδεύτηκε και από ένα 8ωρο δωρεάν workshop με θέμα το σχεδιασμό μιας εφήμερης κατασκευής ως information point του θεσμού “open house” στην Αθήνα από το οποίο προέκυψαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και τις οποίες ευχόμαστε να δούμε υλοποιημένες στο Open House 2019.

Ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός για επαγγελματικές και σπουδαστικές εργασίες αρχιτεκτονικής, interior design, product design, spatial design, αρχιτεκτονικής τοπίου, αρχιτεκτονικού φωτισμού και σκηνογραφίας. Τα πορτφόλιο που υποβλήθηκαν έκρινε επιτροπή και παρ’ ότι αρχικά είχε προβλεφθεί η απονομή μόνο μίας ολικής υποτροφίας, η Διεύθυνση της Σχολής αποφάσισε να δώσει υποτροφίες συνολικής αξίας 21.000€ σε 6 άτομα, λόγω του μεγάλου αριθμού των υποψηφιοτήτων και του υψηλού ποιοτικού επιπέδου τους.

Την ολική υποτροφία αξίας 8.000€ απέσπασε ο Μιχάλης Κακούλης, τρεις υποτροφίες αξίας 3.000€ η κάθε μια απονεμήθηκαν στην Αλεξάνδρα Βούζα, τη Δήμητρα Τσερκέζη και το Νίκο Ρημική, ενώ επαίνους που αντιστοιχούν σε έκπτωση αξίας 2.000€ ο κάθε ένας πήραν οι Μαρία Μπαρκονίκου και Ιωάννα Στροβολίδου.