22/
05

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΑΚΑΛΟ

Την Τρίτη 16/5 επισκέφτηκαν τη Σχολή μας 41 φοιτήτριες και φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Μονάχου (Akademie der Bildenden Künste München), με αφορμή εκπαιδευτική επίσκεψή τους στην Αθήνα και στην Αίγινα, την οποία είχαν διοργανώσει οι ίδιοι.

Ο Υπεύθυνος της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου, Μανώλης Ηλιάκης, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή η φοιτήτρια Lisa Traub, υπεύθυνη της οργανωτικής ομάδας, τούς υποδέχτηκε στη Σχολή, και τους έκανε μια εισαγωγική ενημέρωση σχετικά με την ταυτότητα και την ιστορία της Σχολής. Στη συνέχεια παρακολούθησαν διάλεξη του Κοσμήτορα, ιστορικού της τέχνης, Παντελή Τσάβαλου, για την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, με ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Ακολούθησε συζήτηση με ενδιαφέροντα ερωτήματα που προέκυψαν από τη διάλεξη.

Μετά από σύντομο διάλειμμα οι Γερμανοί επισκέπτες μας χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, και επισκέφτηκαν τα τμήματα Βδ1 και Βδ2, όπου έκαναν μάθημα οι Μ. Ηλιάκης και Η. Παπαγεωργίου, και στο Α2, όπου έκανε μάθημα η Κ. Μπερταχά. Σε κάθε τάξη, Έλληνες και Γερμανοί φοιτητές/ήτριες παρουσίασαν ανά ζεύγη αγαπημένες εργασίες από τις σπουδές τους, εξηγώντας το σκεπτικό με το οποίο είχαν εργαστεί. Επιπλέον, αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς για την εκπαιδευτική εμπειρία τους, καθώς και για το διαφορετικό πολιτισμικό πλαίσιο που ζουν και σπουδάζουν.

Τους ευχαριστούμε για την επιλογή τους να μας επισκεφθούν και ελπίζουμε η διάθεσή, και από τις δυο πλευρές, για μια μελλοντική συνεργασία να γίνει πραγματικότητα.