28/
09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ FANZINE 2018

Η Σχολή Βακαλό Art & Design σε συνεργασία με το AthensCon και σκοπό την καλλιέργεια της δημιουργικότητας, καθώς και την ενίσχυση του επαγγελματικού χώρου των Κόμικς προκήρυξαν για δεύτερη χρονιά διαγωνισμό παρέχοντας ως βραβείο χρηματική επιδότηση για την έκδοση του νικητήριου fanzine, καθώς και τη συμμετοχή του νικητή με τραπέζι στο Artist Alley κατά τη διάρκεια του ΑthensCon 2018 στις 1 και 2 Δεκεμβρίου.

Στο διαγωνισμό είχαν δικαίωμα να λάβουν μέρος όσοι παρακολούθησαν το τριήμερο δωρεάν workshop με τίτλο “Be a Comics student” από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου 2018 υπό την επίβλεψη του καθηγητή Νίκο Κούτση.

Κατά την ολοκλήρωση του workshop οι συμμετέχοντες που επιθυμούσαν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό υπέβαλαν τις συμμετοχές τους και μετά από απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείτο από τον καθηγητή και σχεδιαστή Κόμικς Νίκο Κούτση, τον διοργανωτή του AthensCon και εκδότη Ανδρέα Πεφάνη, τον συγγραφέα και μεταφραστή Ανδρέα Μιχαηλίδη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Σχολής Βακαλό Κωνσταντίνο Γουναρίδη, προέκυψαν τελικά δύο νικητές.

Πρώτη νικήτρια αναδείχθηκε η Ευγενία Κουμάκη με την ιστορία “Born to Die”, λαμβάνοντας ως βραβείο επιδότηση για τις εκτυπώσεις του fanzine της και τη συμμετοχή της με τραπέζι στο Artist Alley. Δεύτερος νικητής του διαγωνισμού αναδεικνύεται ο Ιωσήφ Φαντέλ με την ιστορία “The Destiny of 7”, ο οποίος θα λάβει επιδότηση για τις εκτυπώσεις του fanzine του και τη δυνατότητα να φιλοξενηθεί σε ένα τραπέζι στο Artist Alley του AthensCon 2018.