ΗΜΕΡΟ
ΛΟΓΙΟ

Τε
10/
04
-
Τε
24/
04

VAKALO MA VIS COM WIP SHOW 2024

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της “spin-off” έκθεσης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Οπτικής Επικοινωνίας της Σχολής Βακαλό, με θέμα τα υπό εξέλιξη projects του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2023-24 στο μάθημα Studio Research & Practice του α’ τετραμήνου.

Στο πλαίσιο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Οπτικής Επικοινωνίας της σχολής Βακαλό, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες παρουσιάζουν το δημιουργικό υλικό που προέκυψε από την εξέλιξη των εργασιών τους, σε μια έκθεση που διοργανώνει η Σχολή στον εκθεσιακό χώρο του κτηρίου της στον Λυκαβηττό. Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες εκθέτουν την δημιουργική τους ανταπόκριση στα ευφάνταστα briefs που κλήθηκαν να απαντήσουν κατά την διάρκεια του α΄ τετραμήνου στο μάθημα StudioPractice & Research.
Τα briefs αποσκοπούν να ενεργοποιήσουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα γύρω από σημαντικά ζητήματα οπτικής επικοινωνίας όπως η τυπογραφία, το branding, η εικονοποίηση και το storytelling. Οι εργασίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από στοιχειοθετημένα οπτικά ποιήματα χωρίς λέξεις, προτάσεις rebranding για προΪόντα που δεν υπάρχουν πια στον πραγματικό κόσμο (αλλά μπορούν να αναπαραχθούν σε ειδικές περιστάσεις και περιβάλλοντα, όπως π.χ. σε ένα κινηματογραφικό έργο), νοηματοδότηση μέσω της αλληλεπίδρασης εικόνας και κειμένου και καινοτόμες αφηγηματικές προσεγγίσεις.
Πιστεύουμε ότι οι εργασίες που παρουσιάζονται αναδεικνύουν την ευφάνταστη, επινοητική και θεμελιωδώς δυναμική προσέγγιση του Μεταπτυχιακού μας προγράμματος, ως προς την εκπαίδευση και εμβάθυνση στο πεδίο της οπτικής επικοινωνίας μέσα στα πολύμορφα και μεταλλασσόμενα σύγχρονα περιβάλλοντα.

Πότε: Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, ώρα 20:30-22:30
Πού: Kεντρικό Κτήριο Κολλεγίου Βακαλό Art & Design
Λάμπρου Κατσώνη 26, 11471, Λυκαβηττός
Διάρκεια έκθεσης: 10-24 Απρίλιου 2024, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-19:00
Συμμετέχουν: Αθανάσιος Κατσούγιαννης, Σοφία Μπεθάνη, Μάιρα Μπιζίμη, Δημήτρης Λελάκης

Επιβλέποντες καθηγητές: Μίλτος Φραγκόπουλος, Νίκος Γεωργόπουλος

*spin-off: όποιο αφηγηματικό έργο προέρχεται από ένα ήδη υπάρχον έργο και εστιάζει σε διαφορετικές πτυχές από το πρωτότυπο έργο
*wip: work-in-progress, εργασία εν εξελίξει