ΗΜΕΡΟ
ΛΟΓΙΟ

Σα
21/
04
-
Σα
21/
04

OPEN DESIGN WORKSHOP BY VAKALO

Εκτός από το διαγωνισμό “open your portfolio” που θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά οι υποψήφιοι, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και σε ένα μονοήμερο workshop στις εγκαταστάσεις της Σχολής Βακαλό, στο τέλος του οποίου θα παραδώσουν μια σχεδιαστική άσκηση/concept. Η παρακολούθηση δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο θα μετρήσει θετικά στην αξιολόγηση των υποψηφίων.

Το θέμα: Σχεδιασμός μιας εφήμερης κατασκευής ως information point του θεσμού «open house» στην Αθήνα

Πρόκειται για μία σχεδιαστική πρόταση, η οποία θα λειτουργήσει ως σημείο πληροφόρησης για δράσεις και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του open house στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Οι συμμετέχοντες θα προτείνουν σε ποια σημεία των δύο πόλεων θα τοποθετηθούν οι εφήμερες κατασκευές που θα σχεδιάσουν. Δεν υπάρχει περιορισμός στα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Οι προτάσεις για το info point θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία. Οι αρχιτεκτονικές/σχεδιαστικές ποιότητες θα πρέπει να λειτουργούν θετικά στην αναγνωσιμότητα της κατασκευής ως τοπόσημου. Η χωρική οργάνωση θα πρέπει να περιέχει την ένταξη οπτικών πληροφοριών, σχετικών με το θεσμό του open house.

Η απόδοση των προτάσεων μπορεί να γίνει με αφαιρετικές μακέτες, γραμμικά σχέδια και σκίτσα. Δεν θα απαιτούνται φωτορεαλιστικά σχέδια.

Σημείωση:
Υλικά για μακέτες εργασίας και H/Y θα υπάρχουν στη Σχολή Βακαλό. Ωστόσο, εάν κάποιος δουλεύει ειδικά σχεδιαστικά προγράμματα μπορεί να φέρει το δικό του laptop. Επίσης εάν κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα υλικά για την μακέτα θα πρέπει να τα προμηθευτεί ο ίδιος.

Ημέρα: Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Πού: Σχολή Βακαλό Art & Design, Λάμπρου Κατσώνη 26, 11471, Λυκαβηττός, Αθήνα

Διάρκεια: 11:00-17:30

Καθηγητές:
Δρ. Έλσα Χρυσοχοΐδη, αρχιτέκτων
Μανώλης Ηλιάκης, spatial designer
Κωνσταντίνα Μπερταχά, interior designer

Δικαίωμα συμμετοχής: Απόφοιτοι με πτυχία ΒA / AEI / ATEI, προπτυχιακού επιπέδου στον τομέα της Aρχιτεκτονικής, του Interior Design, του Product Design, της Aρχιτεκτονικής Tοπίου, της Σκηνογραφίας ή συναφών αντικειμένων.

Δηλώσεις συμμετοχής μέσω της Γραμματείας της Σχολής Βακαλό στο info@vakalo.gr ή στο 2106442514.