ΗΜΕΡΟ
ΛΟΓΙΟ

Σα
13/
04
-
Κυ
14/
04

OPEN DESIGN WORKSHOP BY VAKALO

Εκτός από τον διαγωνισμό “OPEN your Portfolio” που θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά οι υποψήφιοι, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και σε ένα διήμερο 10ωρο workshop στις εγκαταστάσεις της Σχολής Βακαλό, στο τέλος του οποίου θα παραδώσουν μια σχεδιαστική άσκηση/concept. Η παρακολούθηση θα μετρήσει σε ποσοστό 30% στην αξιολόγηση των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό (τα πορτφόλιο θα μετρήσουν κατά 70%).

Το θέμα:

Προτείνεται να σχεδιαστεί σε ένα ξενοδοχείο ένας μεταβατικός χώρος υποδοχής-προσαρμογής ενός επισκέπτη στην πόλη της Αθήνας. Ο επισκέπτης μέσω των διαμορ-φώσεων που θα σχεδιαστούν, θα προετοιμάζεται για το νέο πολιτισμικό πλαίσιο που καλείται να ζήσει. Η βιωματική του εμπειρία στον χώρο αυτό θα μπορούσε να σχετίζε-ται με την αίσθηση του περιπλανώμενου τουρίστα στην πόλη.

Ποια θα ήταν η ταυτότητα του χώρου αυτού στο ξενοδοχείο που θα προσαρμοστεί; Τι συνοψίζει τον μοντέρνο τρόπο ζωής στην Αθήνα; Πώς μπορεί να ξεφύγει ο σχεδιασμός από τις κοινότυπες μινιμαλιστικές επιταγές ή τα αφελή στυλ που επικρατούν κατά και-ρούς; Τι θα μπορούσε να προσφέρει μια πραγματικά νέα εμπειρία; Τι είναι εκείνο που θα έκανε ένα ξενοδοχείο της Αθήνας να μπει στον παγκόσμιο χάρτη του design; Τι είναι ση-μαντικότερο: η κορυφαία εξυπηρέτηση ή η ποιοτική αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου;

Τα ζητούμενα:

Οι ιδέες θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία. Η απόδοση των προτάσεων μπορεί να γίνει με διαγράμματα, αφαιρετικές μακέτες, γραμμικά σχέδια και σκίτσα ή ό,τι άλλο κρίνει ο δημιουργός. Δεν απαιτούνται φωτορεαλιστικά σχέδια.

Σημείωση: Υλικά για μακέτες εργασίας και ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα υπάρχουν στη Σχολή Βακαλό. Ωστόσο, εάν κάποιος δουλεύει ειδικά σχεδιαστικά προγράμματα μπορεί να φέρει το δικό του laptop. Επίσης, εάν κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα υλικά για τη μακέτα, θα πρέπει να τα προμηθευτεί ο ίδιος.

Ημέρα: Σάββατο & Κυριακή 13-14 Απριλίου 2019
Διάρκεια: Σάββατο 10:00-16:00, Κυριακή 12:00-16:00
Πού: Σχολή Βακαλό Art & Design, Λάμπρου Κατσώνη 26, 11471, Λυκαβηττός, Αθήνα

Δικαίωμα συμμετοχής: Απόφοιτοι με πτυχία ΒA / A.E.I. / A.T.E.I., προπτυχιακού επι-πέδου στον τομέα της Aρχιτεκτονικής, του Interior Design, του Product Design, της Aρχιτεκτονικής Tοπίου, της Σκηνογραφίας ή συναφών αντικειμένων.
Δηλώσεις συμμετοχής μέσω της Γραμματείας της Σχολής Βακαλό στο info@vakalo.gr ή στο 210 6442514, με θέμα “Open Design Workshop” και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Οι καθηγητές:

Μανώλης Ηλιάκης, Architectural & spatial designer

Υπεύθυνος τομέα BA Ιnterior Design.
Διδάσκει στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Κολλεγίου Βακαλό.
Ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου YOLKSTUDIO με διακρίσεις στις τρεις τελευ-ταίες Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, 7η, 8η, 9η & στα Hotel Design Awards (καλύτερο ξενοδοχείο πόλης, 2017)

Έλσα Χρυσοχοΐδη , Αρχιτέκτων μηχανικός (PhD)

Υπεύθυνη τομέα ΜΑ Architectural Design.
Διδάσκει στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Κολλεγίου Βακαλό.
Έχει λάβει το Θωμαΐδειο βραβείο το 2011, ενώ κατέχει επίσης τον τίτλο του λέκτορα στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π.

Χάρης Παπαϊωάννου, Αρχιτέκτων μηχανικός και αρχιτέκτων τοπίου

Διδάσκει στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Κολλεγίου Βακαλό.
Ειδικεύεται στο σχεδιασμό ξενοδοχειακών καταλυμάτων έχοντας υλοποιήσει ως σή-μερα περισσότερα από 20 ξενοδοχειακά έργα σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, Aquis Hotels& Resorts, Kipriotis Hotels, The Stanley Athens, Holiday Suites, Holiday Inn – Attica Av. και Crowne Plaza.
Έχει επίσης τον τίτλο του λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.