ΗΜΕΡΟ
ΛΟΓΙΟ

Τε
26/
02
-
Πε
30/
04

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στις 8 μ.μ, ανοίγει στο κοινό η έκθεση επιλεγμένων αποφοίτων του Εργαστηρίου Ζωγραφικής και Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Βακαλό, με έργα των τριών τελευταίων ετών (2016-19). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου.

Έργα τους παρουσιάζουν οι ακόλουθοι απόφοιτοι: από την περίοδο 2016-2017 οι Μ. Γεωργιάδου, Δ. Κακάμης, Χ. Καντάνη, Ε. Μαραγκούλια, Τ. Μέμου, Ζ. Πατσουράκη, από την περίοδο 2017-2018 οι Δ. Βρουβάκη, Γ. Γιαννούτσος, Π.-Σ. Γκάτσου-Βατικιώτη, Φ. Κχοντζούζ, Β. Χαχάμη, και από την περίοδο 2018-2019 οι Β. Βελέντζα, Φ. Δεσποτοπούλου, Α. Κερασιώτη, Α. Κοσκινά, Δ. Κουκουλά, Ε. Λιάσκου, Ν. Μπλετσογιάννη, Π. Πέτρου, Σ. Σφακιανάκης και Μ. Τρέζος.

Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε οι σπουδαστές να έρχονται σε επαφή με όλα τα είδη της εικαστικής έκφρασης και να αποκτούν σφαιρική γνώση της τέχνης. Στη ζωγραφική εκ του φυσικού δουλεύουν με βιωματικό τρόπο και διαφορετικά υλικά/τεχνικές μέσα στο εργαστήριο αλλά και εκτός, στο πειραματικό σχέδιο δίνεται η ευκαιρία για εξερεύνηση εναλλακτικών τρόπων έκφρασης, ενώ στη γλυπτική έρχονται σε επαφή με το χώρο, μέσω της χρήσης κλασσικών αλλά και ασυνήθιστων υλικών/τεχνικών.

Η μαθητεία γίνεται πλάι σε αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, και χαρακτηρίζεται από τη φιλική ατμόσφαιρα του δημιουργικού εργαστηρίου, και τη γνώση που αποκτάται με επισκέψεις σε εκθέσεις, μουσεία, και προσωπική επαφή με σύγχρονους δημιουργούς.

Το Εργαστήριο Ζωγραφικής και Εικαστικών Τεχνών λειτουργεί από τις ζωγράφους Μαριγώ Κάσση και Άντζι Καρατζά, τον γλύπτη Λεωνίδα Παπαδόπουλο και τον ιστορικό της τέχνης Παντελή Τσάβαλο.

Εγκαίνια: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 8 μ.μ
Διάρκεια: 26/2-30/4/2020
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-21:00
Τόπος: Εκθεσιακός χώρος Σχολής Βακαλό, Λ. Κατσώνη 26, Λυκαβηττός