ΗΜΕΡΟ
ΛΟΓΙΟ

Τε
22/
06
-
Πα
30/
09

64Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΚΑΛΟ

Μετά από δύο χρόνια αναβολής λόγω της πανδημίας, η ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών της Βακαλό επιστρέφει, και μαζί με αυτήν αναπτερώνεται η ελπίδα μας για ένα οριστικό πέρασμα στην μετα-Covid εποχή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό κτήριο της Σχολής, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.-11:00 μ.μ., με ένα πολύχρωμο “μεθυσμένο” πάρτυ, όπως πάντα, μια γιορτή του Design που τώρα είναι και γιορτή για την επιστροφή μας σε μια κανονικότητα που τόσο μας είχε λείψει.

Για 64η χρονιά παρουσιάζουμε στο κοινό επιλεγμένα σπουδαστικά έργα εφαρμοσμένων τεχνών. Παράλληλα με την προβολή της δημιουργικότητας και της φαντασίας των σπουδαστών και των σπουδαστριών, η έκθεση αυτή δίνει μια αντιπροσωπευτική εικόνα του συστηματικού έργου που πραγματοποιεί η Σχολή στους τομείς της Γραφιστικής (Graphic Design), της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου (Interior Design) και του Digital Design, μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της τα οποία είναι επικυρωμένα από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων BΑ (Honours) και MΑ.

Η έκθεση αναπτύσσεται στους έξι ορόφους του κτηρίου, 1500 τ.μ, συνολικά, και είναι οργανωμένη με τρόπο που βοηθά τον επισκέπτη να αποκτήσει μια σαφή εικόνα της διάρθρωσης των σπουδών, συγχρόνως όμως και να έλθει σε άμεση επαφή με ποικίλους τομείς του Design και των εφαρμοσμένων τεχνών: αφίσα, διαφήμιση, συσκευασία, εταιρική ταυτότητα (εμβλήματα, σήματα, λογότυπα και εφαρμογές), κλασική και πειραματική τυπογραφία, εικονογράφηση, web design, mobile applications, motion graphics, product design, σχεδιασμός επίπλου, χώροι κατοικίας, διαμορφώσεις ξενοδοχείων, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και εκθεσιακά περίπτερα, τρισδιάστατες και εικαστικές κατασκευές, μικρογλυπτική, σκηνογραφία-ενδυματολογία, κ.ά.
Η ατμόσφαιρα της γιορτής, αυτού του πάρτυ που θέλουμε να είναι πάντα η έκθεσή μας, συνδέεται με το ίδιο το αντικείμενο και την ουσία του Design. Κόσμος, κίνηση, φευγαλέες εικόνες, νεανικές φωνές, ήχοι, χρώματα και αρώματα, μαζί με “ένα δροσερό Aperol Spritz*” και τις μουσικές επιλογές από την αγαπημένη μας dj Matina Sous Peau, διαμορφώνουν το πιο φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί να υπάρξει αυτή η σαγηνευτική τέχνη της καθημερινότητας, η αισθητική του εφήμερου που καταγράφει τα ίχνη της ζωής μας και της ιστορίας.

Εγκαίνια: Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022
Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου (καθημερινά, εκτός σαββατοκύριακου)
Ώρες λειτουργίας:
23 Ιουνίου – 15 Ιουλίου: 10:00-20:00
18 Ιουλίου – 19 Αυγούστου: 10:00-18:00
22 Αυγούστου – 30 Σεπτεμβρίου: 10:00-20:00

Συνιστούμε τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους της Σχολής.

*”Απολαύστε υπεύθυνα”