ΗΜΕΡΟ
ΛΟΓΙΟ

Τε
19/
06
-
Πα
27/
09

61Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών εγκαινιάστηκε με τον συνήθη εορταστικό τρόπο στο κεντρικό κτήριο της Σχολής, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 8:00 μ.μ.

Για 61η χρονιά παρουσιάζουμε στο κοινό επιλεγμένα σπουδαστικά έργα εφαρμοσμένων τεχνών. Παράλληλα με την προβολή της δημιουργικότητας και της φαντασίας των σπουδαστών, η έκθεση αυτή δίνει μια αντιπροσωπευτική εικόνα του συστηματικού έργου που επιτελεί η Σχολή στους τομείς της Γραφιστικής (Graphic Design), της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου (Interior Design) και του Digital Design μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της τα οποία επικυρώνονται από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων BΑ (Honours) και MΑ.

Η έκθεση αναπτύσσεται στους έξι ορόφους του κτηρίου επιφάνειας 1500τ.μ, και είναι οργανωμένη με τρόπο που βοηθά τον επισκέπτη να αποκτήσει μια σαφή εικόνα της διάρθρωσης των σπουδών, συγχρόνως όμως και να έλθει σε άμεση επαφή με ποικίλους τομείς του Design και των εφαρμοσμένων τεχνών: αφίσα, διαφήμιση, συσκευασία, product design, εταιρική ταυτότητα (εμβλήματα, σήματα, λογότυπα και εφαρμογές), κλασική και πειραματική τυπογραφία, εικονογράφηση, web design, motion graphics, χώροι κατοικίας, καταστήματα και εκθεσιακά περίπτερα, εικαστικές κατασκευές, μικρογλυπτική, σκηνογραφία-ενδυματολογία, κ.ά.

Η ατμόσφαιρα της γιορτής, ενός πολύκοσμου πάρτυ, που επιδιώκουμε να έχει πάντα αυτή η έκθεση, συνδέεται με το ίδιο το αντικείμενό της και την ουσία του Design. Κόσμος, κίνηση, φευγαλέες εικόνες, νεανικές φωνές, ήχοι, χρώματα, αρώματα και μουσική, μαζί με άφθονη μπύρα Heineken και τις μουσικές επιλογές από την dj Matina Sous Peau, διαμορφώνουν το πιο φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί να υπάρξει αυτή η σαγηνευτική τέχνη της καθημερινότητας, η αισθητική του εφήμερου που καταγράφει τα ίχνη της ζωής μας και της ιστορίας.

Εγκαίνια: Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 8:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 19 Ιουνίου – 27 Σεπτεμβρίου 2019, (καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου)
Τόπος: Λάμπρου Κατσώνη 26, Λυκαβηττός
Ωράριο λειτουργίας: 09:00 π.μ. – 09:00 μ.μ.