ΗΜΕΡΟ
ΛΟΓΙΟ

Τε
24/
06
-
Πα
2/
10

D57 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Tην Τετάρτη 24 Ιουνίου, στις 8:00 μ.μ., όπως κάθε χρόνο, εγκαινιάζουμε στο κεντρικό κτήριο της Σχολής Βακαλό την ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών D57.
Κλείνοντας την 57η χρονιά από την ίδρυσή της, η Βακαλό εκθέτει αντιπροσωπευτικές δουλειές των σπουδαστών της, και μέσω αυτών παρουσιάζει το συστηματικό δημιουργικό έργο το οποίο επιτελεί στην εκπαίδευση των εφαρμοσμένων τεχνών, και ειδικά στη Γραφιστική (Graphic Design) και την Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου (Interior Design). Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κολλεγίου είναι επικυρωμένα από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby και το British Accreditation Council, οδηγώντας στην απόκτηση πτυχίων Bachelor of Arts (Honours) και Master of Arts.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν έργα νέων δημιουργών, τα οποία εκτείνονται σε όλους σχεδόν τους τομείς των εφαρμοσμένων τεχνών: web design, computer graphics, αφίσες, διαφημίσεις, συσκευασίες, προϊόντα και gadgets, εταιρική ταυτότητα, εμβλήματα, σήματα και λογότυπα, κλασική & πειραματική τυπογραφία, εικονογράφηση, φωτογραφία, χώροι κατοικίας, καταστήματα και εκθεσιακά περίπτερα, αστική κηποτεχνία, εικαστικές κατασκευές, μικρογλυπτική, θεατρικά σκηνικά & κοστούμια, και πολλά άλλα. Η παράδοση της Βακαλό θέλει την εκδήλωση αυτή να είναι περισσότερο πάρτι παρά μια τυπική έκθεση. Κόσμος, χρώματα, κίνηση και φευγαλέες μορφές, νεανικές φωνές, ήχοι, αρώματα και μουσική, μαζί με άφθονη βαρελίσια μπίρα, διαμορφώνουν το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για να απολαύσει κανείς την τέχνη του design, αυτή την αισθητική του εφήμερου που αφήνει ανεξίτηλα ίχνη στην καθημερινότητά μας.
Η έκθεση καταλαμβάνει και τους 6 ορόφους του κεντρικού κτηρίου, και ο τρόπος με τον οποίο είναι οργανωμένη βοηθά τον επισκέπτη να αποκτήσει μια σαφή εικόνα τόσο των τομέων του Design γενικά όσο και της διάρθρωσης των σπουδών που παρέχει η Βακαλό.
Φέτος η μπάντα η οποία θα πλαισιώσει μουσικά την εκδήλωση θα είναι οι «The Ducks».

Διάρκεια έκθεσης: 24 Ιουνίου – 2 Οκτωβρίου 2015
(καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου)
24/6 – 10/7: 9 π.μ. – 9 μ.μ.
13/7 – 21/8: 9 π.μ. – 5 μ.μ.
24/8 – 2/10: 9 π.μ. – 9 μ.μ.

Κεντρικό κτήριο Σχολής Βακαλό
Λάμπρου Κατσώνη 26, Λυκαβηττός