ΗΜΕΡΟ
ΛΟΓΙΟ

Τε
26/
06
-
Πα
27/
09

66Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΚΑΛΟ

Η ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών της Βακαλό συνδυάζεται φέτος με τη συμπλήρωση 66 ετών συνεχούς λειτουργίας της Σχολής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό κτήριο της Σχολής, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, 8:00 μ.μ.-11:30 μ.μ., με ένα πολύχρωμο πάρτυ, όπως πάντα, μια γιορτή του Design.

Για 66η χρονιά παρουσιάζουμε στο κοινό επιλεγμένα σπουδαστικά έργα εφαρμοσμένων τεχνών. Παράλληλα με την προβολή της δημιουργικότητας και της φαντασίας των σπουδαστών και των σπουδαστριών, η έκθεση αυτή δίνει μια αντιπροσωπευτική εικόνα του συστηματικού έργου που πραγματοποιεί η Σχολή στα προπτυχιακά προγράμματα των τομέων της Γραφιστικής (Graphic Design), της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου (Interior Design) και του Digital Design, μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της τα οποία είναι επικυρωμένα από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων Bachelor of Arts (Honours) με δυνατότητα συνέχισης των σπουδών και σε επίπεδο Master of Arts.

Η έκθεση αναπτύσσεται στους έξι ορόφους του κτηρίου, 1500 τ.μ, συνολικά, και είναι οργανωμένη με τρόπο που βοηθά τον επισκέπτη να αποκτήσει μια σαφή εικόνα της διάρθρωσης των σπουδών, συγχρόνως όμως και να έλθει σε άμεση επαφή με ποικίλους τομείς του Design και των εφαρμοσμένων τεχνών: αφίσα, διαφήμιση, συσκευασία, εταιρική ταυτότητα (εμβλήματα, σήματα, λογότυπα και εφαρμογές), κλασική και πειραματική τυπογραφία, εικονογράφηση, web design, mobile applications, motion graphics, UX, UI, product design, σχεδιασμός επίπλου, χώροι κατοικίας, διαμορφώσεις ξενοδοχείων, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και εκθεσιακά περίπτερα, τρισδιάστατες και εικαστικές κατασκευές, μικρογλυπτική, σκηνογραφία-ενδυματολογία, κ.ά.

Η ατμόσφαιρα της γιορτής, αυτού του πάρτυ που θέλουμε να είναι πάντα η έκθεσή μας, συνδέεται με το ίδιο το αντικείμενο και την ουσία του Design. Κόσμος, κίνηση, φευγαλέες εικόνες, νεανικές φωνές, ήχοι, χρώματα και αρώματα, πλαισιώθηκαν από τις πολυβραβευμένες μπύρες ΝΗΣΟΣ της Ανεξάρτητης Ελληνικής Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο, υπό τις μελωδίες του dj Δημήτρη Λαρδή. Όλα αυτά μαζί διαμόρφωσαν το πιο φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί να υπάρξει αυτή η σαγηνευτική τέχνη της καθημερινότητας, η αισθητική του εφήμερου που καταγράφει τα ίχνη της ζωής μας και της ιστορίας.

Απολαύστε υπεύθυνα!

Εγκαίνια: Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, ώρες 8:00 μ.μ. -11:30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 26 Ιουνίου – 27 Σεπτεμβρίου (καθημερινά, εκτός σαββατοκύριακου)
Ωράριο: 11:00 – 17:00
Βακαλό Art & Design
Λάμπρου Κατσώνη 26, 11471, Λυκαβηττός, 2106442514