ΗΜΕΡΟ
ΛΟΓΙΟ

Τρ
20/
06
-
Πα
29/
09

65Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΚΑΛΟ

Η ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών της Βακαλό συνδυάζεται φέτος με τη συμπλήρωση 65 ετών συνεχούς λειτουργίας της Σχολής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στο κεντρικό κτήριο της Σχολής, την Τρίτη 20 Ιουνίου, 8:00 μ.μ.-11:00 μ.μ., με ένα πολύχρωμο πάρτυ, όπως πάντα, μια γιορτή του Design.

Για 65η χρονιά παρουσιάζουμε στο κοινό επιλεγμένα σπουδαστικά έργα εφαρμοσμένων τεχνών. Παράλληλα με την προβολή της δημιουργικότητας και της φαντασίας των σπουδαστών και των σπουδαστριών, η έκθεση αυτή δίνει μια αντιπροσωπευτική εικόνα του συστηματικού έργου που πραγματοποιεί η Σχολή στους τομείς της Γραφιστικής (Graphic Design), της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου (Interior Design) και του Digital Design, μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της τα οποία είναι επικυρωμένα από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων BΑ (Honours) και MΑ.

Η έκθεση αναπτύσσεται στους έξι ορόφους του κτηρίου, 1500 τ.μ, συνολικά, και είναι οργανωμένη με τρόπο που βοηθά τον επισκέπτη να αποκτήσει μια σαφή εικόνα της διάρθρωσης των σπουδών, συγχρόνως όμως και να έλθει σε άμεση επαφή με ποικίλους τομείς του Design και των εφαρμοσμένων τεχνών: αφίσα, διαφήμιση, συσκευασία, εταιρική ταυτότητα (εμβλήματα, σήματα, λογότυπα και εφαρμογές), κλασική και πειραματική τυπογραφία, εικονογράφηση, web design, mobile applications, motion graphics, product design, σχεδιασμός επίπλου, χώροι κατοικίας, διαμορφώσεις ξενοδοχείων, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και εκθεσιακά περίπτερα, τρισδιάστατες και εικαστικές κατασκευές, μικρογλυπτική, σκηνογραφία-ενδυματολογία, κ.ά.

Η ατμόσφαιρα της γιορτής, αυτού του πάρτυ που θέλουμε να είναι πάντα η έκθεσή μας, συνδέεται με το ίδιο το αντικείμενο και την ουσία του Design. Κόσμος, κίνηση, φευγαλέες εικόνες, νεανικές φωνές, ήχοι, χρώματα και αρώματα, πλαισιώθηκαν από τα κοκτέιλ του MoMix, που εισάγει την τέχνη στον κόσμο του κοκτέιλ όντας το πρώτο «μοριακό μπαρ στην Ελλάδα» και τις πολυβραβευμένες μπύρες ΝΗΣΟΣ της Ανεξάρτητης Ελληνικής Μικροζυθοποιιας Κυκλάδων στην Τήνο, υπό τις μελωδίες του dj Δημήτρη Λαρδή. Όλα αυτά μαζί διαμορφώνουν το πιο φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί να υπάρξει αυτή η σαγηνευτική τέχνη της καθημερινότητας, η αισθητική του εφήμερου που καταγράφει τα ίχνη της ζωής μας και της ιστορίας.

Απολαύστε υπεύθυνα!

Εγκαίνια: Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, ώρες 8:00 μ.μ. -11:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιουνίου – 29 Σεπτεμβρίου (καθημερινά, εκτός σαββατοκύριακου)
Ωράριο: 11:00 – 17:00
Βακαλό Art & Design
Λάμπρου Κατσώνη 26, 11471, Λυκαβηττός, 2106442514