ΗΜΕΡΟ
ΛΟΓΙΟ

Πα
23/
06
-
Πα
29/
09

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών θα εγκαινιαστεί με τον συνήθη εορταστικό τρόπο στο κεντρικό κτήριο της Σχολής, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 8:00 μ.μ.

Μπαίνοντας στο 60o έτος της ιστορίας μας, παρουσιάζουμε για μία ακόμη χρονιά στο κοινό επιλεγμένα σπουδαστικά έργα εφαρμοσμένων τεχνών. Παράλληλα με την προβολή της δημιουργικότητας και της φαντασίας των σπουδαστών, η έκθεση αυτή δίνει μια αντιπροσωπευτική εικόνα του συστηματικού έργου που επιτελεί η Σχολή στους τομείς της Γραφιστικής (Graphic Design), της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου (Interior Design) και του Digital Design μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της τα οποία επικυρώνονται από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων BΑ (Honours) και MΑ.

Η έκθεση αναπτύσσεται στους έξι ορόφους του κτηρίου επιφάνειας 1500τ.μ, και είναι οργανωμένη με τρόπο που βοηθά τον επισκέπτη να αποκτήσει μια σαφή εικόνα της διάρθρωσης των σπουδών, συγχρόνως όμως και να έλθει σε άμεση επαφή με ποικίλους τομείς του Design και των εφαρμοσμένων τεχνών: αφίσα, διαφήμιση, συσκευασία, product design, εταιρική ταυτότητα (εμβλήματα, σήματα, λογότυπα και εφαρμογές), κλασική και πειραματική τυπογραφία, εικονογράφηση, φωτογραφία, web design, computer και motion graphics, χώροι κατοικίας, καταστήματα και εκθεσιακά περίπτερα, αστική κηποτεχνία, εικαστικές κατασκευές, μικρογλυπτική, σκηνογραφία-ενδυματολογία, κ.ά.

Η ατμόσφαιρα της γιορτής, ενός πολύκοσμου πάρτυ, που επιδιώκουμε να έχει πάντα αυτή η έκθεση, συνδέεται με το ίδιο το αντικείμενό της και την ουσία του Design. Κόσμος, κίνηση, φευγαλέες εικόνες, νεανικές φωνές, ήχοι, χρώματα, αρώματα και μουσική, μαζί με άφθονη μπύρα Heineken και Heineken Light, διαμορφώνουν το πιο φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί να υπάρξει αυτή η σαγηνευτική τέχνη της καθημερινότητας, η αισθητική του εφήμερου που καταγράφει τα ίχνη της ζωής μας και της ιστορίας.

Τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς συμπίπτουν με τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Σχολής Βακαλό Art & Design.

Εγκαίνια: Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 8:00 μ.μ. -11:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 23 Ιουνίου – 29 Σεπτεμβρίου 2017
(καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου)
Ώρες λειτουργίας: 23 Ιουνίου – 12 Ιουλίου 9 πμ – 9 μμ
                                    13 Ιουλίου – 25 Αυγούστου 10 πμ – 6 μμ
                                    28 Αυγούστου – 29 Σεπτέμβρη 9 πμ – 9 μμ